Still Noob dalam bidang PEMPOTRETAN.

Pempotretan? ( Dahulu kalanye ayat aku. Hewhew. )
Photography actually. -,-''
Mesti ramai antara korang korang ni interested dalam bidang Photography ni kan?
Photography ni hobi paling awesome aku rase.

Dulu mase nak sambung degree, aku apply photography.
Tapi tak dapat. Heheh. Bukan bidang aku maybe. -,-''

Aku minat dari zaman Kolej lagi hobi ni.
Mase tu membe aku baru beli DSLR.( Alah kamera yang besar warne hitam yang budak budak selalu gantung kat leher die tu. Hehe )
Aku lah orang paling teruja mase tu.
Snap sini. Snap sane.
Jakun. Tak penah pakai DSLR la katekan.

Beberapa bulan kemudian, aku pon ade DSLR tau. Ngeeeh. :)

TAPI..
itu hanye sementara jek.
Aku dah jual dah kamera tu.
Sedih.
Ade lah sebab yang tak dapat nak di elakkan kenape aku jual bende yang aku paling sayang tu :'(
Ceyh. Tacing la pulak. Hewhew.

Okayy. Aku ade la amik sedikit gambar gune kamera tu.
Masih amateur lagi.
Banyak lagi yang perlu di pelajari.

Tapi, why not kan kalau aku nak share gambar gambar tu dalam belog ?
Hehe.



Ni gambar anak buah aku. Ade comel macam aku tak? Hehew.
Mate die sepet sepet sikit. Macam mate aku. Kahkah. :))









Ni gambar adik aku yang paling bongsu. 
Die ni selalu kene pakse jadi model aku. 
Hitam budak nye. Penat aku tacap (edit ). Tak cerah cerah. Ngeeehh.









Comel kan die ni. Mak aku cakap muke die same macam aku kecik kecik dulu.
So korang dapat bayang kan tak betape comell nye aku ?
Hehehe. :))








Just an ordinary wall.
Time aku bosan nak mati dam bilik, aku tersnap gambar ni.
Ape motif gambar ni? Aku pon tak tau. -,-''








Gambar buah hati aku. Gitar ni best friend aku yang bagi.
Mase last day time Kolej dulu die bagi aku.
Die cakap.
"Ambik lah Gitar ni buat kenangan, supaye kau tak lupe kat aku. "
Hehe. Tacing. T_T








Asyik gambar budak ni jek. Haishhh.
Adik aku yang selalu kene marah dengan aku time aku ajar die Maths.
Padan muke die.
Nangis aku kerje kan budak ni. Kesian. Hehe.
At last, pandai jugak la. Hewhew.




Okayy. That's it. Hanya beberape keping gambar.

Actually banyak sebenarnye. Aku letak semua gambar gambar yang aku snap dulu dalam laptop adik aku.
Pastu laptop die boleh rosak.
Aku macam. Issshhh!
Nak jadi hulk time tu pon ade jugak.
Dah la takde backup.
Perggghh. 
Darah menyirap naik ke kepala. Nasib baik aku ni cool. Hehe.
Redha je la.

p/s : Nanti kalau ade mase, aku apdett lagi belog ni. Masuk kan gambar banyak banyak. Haha.
Aku nak pegi study ni. Luse exam. Haha.

Bye. :))


17 comments:

  1. Bila nak amik gambar aku ? Hahaha. Okay good la kau. Boleh buat side-income doe. Haha. Haa btw goodluck yee ahad ni !

    ReplyDelete
  2. not bad..hang edit gmbar gune apa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. gimp 2.6. pastu tacap sikit gune photoscape. biase jek bro. hewhew.

      Delete
  3. baru nak puji baby tu comel,tp bile ko ckp mirip muke ko,em tak jadilah aq nk puji..
    oh ye aq ingtkn aq sorang je yg ajar adik aq smpe dia nanges2.haha
    naseb baik aq tak kejam sorng2

    ReplyDelete
  4. comel aja adik kau tu pung. nanti udah besar x itam lagi malah cantik hew hew..(dah terikut gelak kamu)

    siap suruh budak tu tiup lalang tu yek ahahaha..

    *suka la penulisan kamu kat sini.. santai jer baca. jadi nak follow2

    ah.. ya. gud luck exam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih eh nong andy . hew hew. :))

      Delete
  5. loike ur entry.
    ehh ade pulak ckp adik itam. manis ade lah ,tunggu la besar nty mesti lawa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. besa nanti lawa la tu. kecik kecik je die hitam. besar nanti hitam manis. erkk? hewhew. :))

      Delete
  6. sume gambar kat atas adalah chantek. tu je. kbai. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih cik wana. hewhew. :))

      Delete
  7. comel la adik kamu tiup lalang tuh :)

    ReplyDelete
  8. Cik Milo, Cik Ikin. Comel kan? haha. Tengok la sape abang die. Hewhew. :))

    ReplyDelete
  9. edit guna apa? adobe photoshop ea? lawa ..

    ReplyDelete
  10. Mak aih gambo dia. Aku suka gambo guitar dan gambo adek ko yang tgah tiup bunga tu, rasa kalo tuko dengan dia tiup buih sabun memang cun giler ambo.

    Pakai camera ape wei?

    ReplyDelete