Bercakap mengenai Vlogger ter-Awesome


Yes, vlogger. Bukan blogger.
Vlogger ni same je macam blogger, cume diorang ni gune video untuk ekspressi kan diri mereka. Hehe. Lebih kurang macamtu lah.

Aku memang suke gile tengok vlog diorang sebab bile aku rase down, sedih, stress dan perasaan yang tak begitu menyeronokkan, aku akan layan vlog diorang.
Dan aku akan rase bersemangat. Ceit. Haha (:

Okayy, aku nak list kan 7 malay vlogger yang aku rase Best gile. Haha.
-Kenape 7?
Sebab tak 8. Haha. *Gile.

Okayy, here the list.


Tujuh. KyoPropaganda.
Diorang ni memang gile creative. Aku setat suke dengan vlog diorang mase diorang buat parody KL Gangster. Diorang buat KL Hamster. Haha.
Geng ni di ketuai oleh ketua yang gile gile. Nabil Ifwat.
Dan mereka mereka ni memang power meng-edit video.




Enam. Faradyable.
Okayy. Mamat ni memang gile cool. Die buat video alih suara.
Memang nak pecah perut tengok video video die.
Kelakar nak mampos!
Seriously. Haha.




Lima. AmanWan.
Mamat ni aku setat jumpe die mase aku search search video dekat YouTube.
And, mase tu memang banyak gile aku tengok video video Parody KL Gangster.
Then, si AmanWan nip on ade buat jugak. Die buat video iKLan Gangster.
Agak menarik. Memang setail (style) lah. Haha.





Empat. Aiman Azlan.
Die ni student. Belajar luar Negara. Dekat Toronto, Canada kalau tak silap.
Vlog die ni semua pasal Islamic Islamic sikit.
Lebih kurang macam berdakwah la.
I like. Bagus bagus. Good job Aiman ! (:





Tiga. Anwar Hadi.
Memang agak femes dekat You Tube. Ade lebih kurang 35 ribu subscribers. I mean like wow.
Memang vlog die stylo. Die gune Bahasa Inggeris buat vlog.
Memang fluent gile la die berkata kata. Haha.



Dua. Maria Elena.
Satu satunye vlogger wanita. Fuhh. Salute. (:
Trademark die dekat YouTube.
 “ Assalamualaikum. Tak jawab dose, Kalau jawab Sayang. Hihi”
Memang minah ni sangat gile gile.
Memang boleh buat aku gelak sorang sorang. Haha.
Die ni memang Superb la. Cer la try tengok vlog die. Hehe.




Dan nombor satu.
Tak lain tak bukan. Lebih 70 ribu subscribers di YouTube.
Sape lagi kan kalau bukan Mat lutfi. Haha.
Huh? Tak kenal Mat Lutfi?
Memang noob la. Haha. *Sory sory. Heee.
Seriously, die ni memang talented.
Vlog die more to kepada nasihat nasihat untuk anak anak muda zaman sekarang ni.
Pastu memang lawak gile baaaa. (*Korang sambung la sendiri. Haha.)




Okayy, korang pergi la bukak YouTube.
Bukak sekarang.
Pastu search name name di atas. Tengok la vlog diorang.
Gile best!
Seriously.
Haha.
Bye! (:

11 comments:

  1. Replies
    1. kan kan. haha. saye pon. hihi. :)

      Delete
  2. Kan kan. hehe. die memang cun gile. nasib baik die dah tunang, kalau tak. hahah.

    ReplyDelete
  3. sangat sukakan mat luthfi, anwar hadi, aiman azlan & maria elena. diorang awesome !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kankan.vlog diorang memang dope! terbaik giler. haha.:))

      Delete
  4. uit abg ohsem , apesal anwar hadi nombor tiga ? anwar hadi tu gua punya gula gula hati tau . ececehhh . gurau gurau ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. sebab Maria Elena gua punya gula gula hati. kehkeh. :))

      Delete
  5. eh, mat luthfi paling bestt !! hee.. nice entry.. follow u !

    ReplyDelete
  6. Salam Kamal :)

    Lana rajin tgk MatLufti n Faradyable tu jep, heh3. Best2 kan diorg? asa2 nak ilangkn stress tu, gi je tgk video2 diorg ni ^_^

    ReplyDelete