Student. Pelajar.

Assalamualaikum.

Sebelum gua setat, maaf, gua takde idea nak buat tajuk. Kahkah.

Wahh. Dah berkurun rase nye gua tak meng hupdett belog ni. Dah bersawang, bersemut dah gua tengok. Hahah.
Blogwalking? Jangan tanye lah. Haram. Haihh. -,-'' *geleng geleng kepala.
Maaf. Sebab tiade kelapangan mase untuk gua buat semua semua bende tu. Huh.

Tapi sekarang, InsyaAllah. :))

Okayy. Gua nak mule ni.
Semangat la sikit bace tu. Ahaks (gelakgedik)

Hidup gua dah mule berubah. Dari seorang yang hidup tanpe hale tujuan. Makan, tido je dekat rumah. Menganggur. Sampai mak gua pon dah naik bosan tengok muke gua kat rumah.
Di selang selikan dengan maki hamun yang manje dari mak gua.
Gua dah berubah. 

Gua dah balik U. Haha. U mane? U marah I Love U. Kahkah. *gile.
UiTM. Yes, UiTM sentiasa di hatiku.

Hidup aku penuh dengan kekelasan sekarang ni. *Amboihh ayat.
Gua elokkan sikit ayat tu. Hidup gua sekarang ni penuh/pack dengan Class. Hari hari kelas.
Pen dan kertas A4 brand Creative Product dah macam jadi BFF gua sekarang ni.
Calculator? Girlfriend gua. *budak akaun la katekan.
Buku bukuan dah jadi macam makanan harian.
Makan buku. Tidur buku. Mandi buku. Semua bende gua buat mesti ade buku kat sebelah. *Ni tipu jek. Saje nak menambahbaikkan entry. haha.

Okeyy. Habis part Intro. Hahah. *kemainn panjang intro.

Tapi kan, bile gua dah jauh dari Family ni, gua rase rindu pulak dengan diorang. Rindu nak makan masakan mak gua. Gua kalau mak gua yang masak, gua tak pernah tak tambah. Mesti tambah nasi. Mesti punyelah.
Haihh, kan BEST kalau ade teknologi yang boleh hantar barang dengan cepat. Hari hari gua suruh mak gua post kan makanan. Hahah. *Terlebih berimaginasi pulak gua. Hewhew.

Eh, gua rase gua dah lari dari tajuk entry ni. Haihh. -,-''

Okayy, habis. *habis dah? takde input langsung la entry hang ni. phuii !

p/s : Maaf, gua dah makin busy nak buat entry lately. Love y'all.
Bye.


Kemalasan Terserlah.

Assalamualaikum.

Mesti korang rindu aku kan? Hahah. *rindu sangatt. -,-''
Lame gile gua tak Update.
Sebab? (Sile refer tajuk. Hahah)
Gua tak tau kenape lately tahap Kemalasan gua agak tinggi.
Semua bende gua malas buat.
Tapi ade due bende gua Rajin - membute, habiskan beras kat rumah. hahah.

Actually kan, gua sebenarnye dah kene masuk U untuk semester baru minggu lepas !
Hahah. Tapi gua tak balik. Tak tau kenape gua malas sangat nak balik U.
Mesti budak budak tension gile sebab gua sambung cuti lagi seminggu. Hahah. Sorry geng.

Dulu sebelum masuk Semester baru kemain gua buat azam bagai.
Taknak ponteng lah. Nak study betul betul lah. Phuiii.
Azam taik kuceng!

Bile di fikir fikir balik, Jahat jugak aku ni eh.
Bile la aku nak berubah.
Berubah untuk jadi seorang yang lebih BAIK.
Haihhhh. -,-'' *geleng geleng kepala.

p/s 1 : Maaf sebab kependekkan entry. Dah name pon Malas. Hahah.

The day after Merdeka !

Assalamualaikum.

Sebelum gua setat masuk bab isi, Selamat Hari Merdeka semua.
Dan Selamat Hari Raya jugak. Hahah.

Hari Merdeka adalah hari yang gua paling tunggu tunggu setiap tahun.
Bukan sebab aku ni bajet Patriotik.
Bukan aku beria ia nak sambut Merdeka.
Dan bukan juga ade peristiwa yang gua tak dapat lupekan time merdeka.

Tapi gua tunggu sebab lepas hari Merdeka, Birthday gua. Hahah. *ayat mintak perhatian. hahah.

Rase nye sekali je gua celebrate Birthday dengan membe membe gua. Adelah sikit rase keBESTan Birthday. Hahah.
Dan seumur hidup gua sampai hari ni (1 Sept 2012), gua tak pernah celebrate Birthday dengan Family gua.
Hadiah dari Family? Takyah cakap lah.
Sedih.
Bukan Family gua tak care.
Bukan Family gua tak spotting and happenin' . *memang tak pon. hahah.
Maybe diorang lupe kot. hahah.

Tapi gua tak emotional ! Gua cool jek.
Gua bersyukur ade family gua.
Mak Abah.
Takde diorang, takde lah gua kat dunia ni. Kan?

Apepon, Birthday ni tande gua dah tua.

Sekian.




Efek dari tepung + telur, muke gua terus jadi tak Hensem*memang gua tak hensem pon. hahah

Hadiah yang paling BEST gua dapat time Birthday adalah Tepung + Telur.
Seriously. Hahah.




p/s1 : Entry kali ni gua takde gelak hewhew. LOL
p/s2 : Entry kali ni ade 1 p/s jek. Hahah.

Bye. :))


Ke-henseman Melampau !

Assalamualaikum.

Kalau ye pon, jawab la dulu salam tu. Hahah.

Okayy, Sekitar Hari Raye ni, gua ade snap 2 3 bijik gambar untuk tatapan lu orang semua. Hahah.
Korang tengoklah gambar gambar ni eh. Selamat menegok!


Bersamping kain pelekat itu memang Awesome. Kan? Hewhew.



Menunggu kekasih hati yang tak kunjung tiba di Hari Raya. Sob3. :(



Kemeja lengan panjang itu memang Awesome. :)) Tapi jadi tak Awesome bile berseluar koyak!



Mawar merah untuk para gadis. Boleh buat wallpaper desktop. Hewhew.

p/s : Ni bukan aku yang snap. Membe aku. Die sangat eksited bile tengok gambar ini dan memaksa aku dengan kerasnye untuk upload dalam belog . -,-''




Alcohol free. Air gas tidak baik untuk kesihatan.



Smoking area. Merokok tidak baik untuk kesihatan. Katakan tidak!



Berbaju melayu dipadankan dengan selipar jepun memang tak Awesome. Btw, pose ini tidak sesuai ditiru dirumah. Lagi tidak sesuai bile di highway !


Itu jek. Haha. Actually banyak lagi gambar yang gua snap. Cume tidak mahu diupload disebabkan kehenseman gua yang melampau ! *Perasan nak mati gua ni. hahah.

p/s1 : Apesal gua gune kata ganti diri 'gua' 'lu' untuk entry kali ni? *Kenape? Kenape? Entry gua, suke hati gua lah. Hahah.
p/s2 : Raye ni jangan makan kuih raye tak ingat dunie pulak. Hahah. Ingat gua bile makan kuih raye. Lagi lagi bile makan kuih Tat Nenas. Perghhh.
p/s3 : Selamat Hari Raye ke empat semua. :)
p/s4 : Korang boleh sambung collect duit raye balik. Haha.

Bye. :)) Love y'all.

Selamat Hari Raya Semua.

Lebih kurang 2 bulan lebih aku buat belog ni.
Ramai aku jumpe kawan kawan yang Awesome macam hang semua.
Terima kasih sebab korang rajin jenguk blog aku yang tak seberapa ni.
Terima kasih sangat.

So, untuk memendekkan entry, aku just nak cakap "Selamat Hari Raya. Aidilfitri Mulia.
Ampun Maaf dipinta. Mensuci hening dosa. Setahun mengh... " *amboi, ternyanyi lagu raye pulak. hewhew

Okayy, Selamat hari raye untuk korang semua.
Especially korang korang yang selalu jenguk belog aku yang tak seberapa ni.

Mr. Kopi Paste yang banyak entry Awesome awesome!!!
Amirul dan cardigan cardigan nye.
Teya yang sibuk membuat Cupcake.
Anasyg yang benyak entry panjang lebar but Awesome!!
Cik PPP yang Vogue. Kau hade?
Ety yang feymes dengan gelaran Babyface a.k.a Sathiya. hewhew
Edy Fee yang aku jeles dengan rambutnye yang awesome.
PutryAnaty yang ajar aku buat belog dulu. Tengs punat!
Yaya yang memang Awesome!
EyjaLukman yang banyak animated gift RunningMan yang Awesome.
Cendol. Aku selalu jenguk belog die sebab nak dengar lagu Ge Ge Ge. haha.
Dakaraa. Aku tak tau name betul hang. hewhew.
Saddlone. SadandAlone kot. Semoge raye ni hang lebih happy ok.
Adibah Faizah yang suke makan tempe dan sambal kicap. *tau tau je aku. hahah

Dan semua lah yang follow aku. Maaf kalau name hang tak ditag.
Aku cume manusia biasa. Sob3.

Bye. :))

p/s1: Selamat Hari Raye maaf zahir dan batin. *Bape banyak kali nak cakap daa.
p/s2: Kepada yang balik kampung tu, hati hati di jalan raya. Ingatlah orang yang tersayang ye.
p/s3: Raye jemput lah datang rumah. *macam lah tau rumah aku kat mane. hewhew.
p/s4: Hati hati bile nak meng'gosok' baju raye korang. Takut terbakar. Aku pernah alami dulu. Sedih! :(
p/s5: Eh, bape banyak p/s daaa..

Love y'all.
Assalamualaikum.


Oh Samarinda.

Salam.
Puase dah nak abis. Rase sekejap jek masa berlalu. Haih.
Tak lame lagi dah nak raye dah. -,-''

Semalam aku bukak TV.
TV 3. Slot Samarinda.
Aku ni actually jenis tak suke tengok citer Melayu ni. Tak sebest citer Mat Saleh! Haha.*industri  kita ni tak  maju sebab orang macam aku lah. perasan Mat Salleh!
Kalau tengok pon, citer citer yang ade mesej, pengajaran dan ade impak yang mendalam bile tengok. Bukan seperti kebanyakkan cerita Melayu yang sering mengutamakan pelakon pelakon HOT, daripada mesej yang ingin di sampaikan. Jelak bile tengok cerita macamni ! Phuii.

TAPI semalam aku TERtengok citer 7 Ramadan. Korang tengok citer ni?


First impression aku bile tengok, Perggghh, gile best citer ni.
Kenape aku baru tengok sekarang? Kenape tak tengok dari awal? Kenape? Kenape? *Eh, rilek la. cerita je kot. yang kau nak emo asal? haha.

Seriously, memang citer ni best. Elly Suriati kalau belakon memang terbaikk !
Dan aku terus download citer ni.
Can't wait to watch the coming episode!! lol.

Bye. :)

p/s : entry kali ni takde p/s. hahaha. :))

Oh! Nicki Minaj.


Isu ni dah lame actually. Dan lagu ni pon dah lame di releasekan . Akhir tahun 2011 kalau tak silap.
Tapi di sebab kan terlalu banyak yang post kat Muka Buku dan Pencicit (Twitter), so aku mengambil kesempatan ini untuk mengeluarkan isu ini.
Dua tiga hari lepas aku bukak You Tube, nak tengokla kesahihan Lirik lagu tersebut. Dan memang sah.

TAPI ape yang menyedihkan ialah, terlalu ramai Rakyat Malaysia yang memberi komen komen berunsur Dosa kelas pertama. (memandai je aku ni)
Bermacam macam kata kata kesat di keluarkan sampai almost every komen adalah datang dari Rakyat Malaysia ni !
Kalau ayat tu bagus takpe jugak. Ni tidak. Buat tambah DOSA jek. Lagi lagi ni bulan Puasa.

Aduh. Tak paham aku. -,-''
Ape yang mereka mereka dapat kalau memaki hamun Nicki Minaj sedemikian rupe?
Nicki Minaj cume akan menjawab " Ade aku Kesah? " *ni hanye gurauan semata. lol

Aku tau yang memberi komen tu sangat MARAH sebab si Nicki tu di katakan Menghina Islam.
Tapi kalau marah sekali pun, tak perlu memalukan Malaysia dengan memberi komen sedemikian rupe. Nampak sangat rakyat Malaysia ni kurang pandai.

Dalam banyak banyak komen tu, ade seorang hamba Allah ni komen lebih kurang macamni. *Aku tak dapat nak trace die punye exact komen sebab video tu dah di DELETE !

" Saya tak nampak pon Nicki Minaj menghina Islam sebab penggunaan Assalamualaikum itu adalah seperti jiran jiran bukan Islam memberi salam kepada kita. Mereka tidak tahu ! Just terikut ikut dengan budaya Islam.
Dan Akhbar itu merujuk kepada orang bernama akhbar ataupun dalam Melayunye akhbar itu bermaksud 'Besar'. Where the *F is akhbar itu merujuk kepada Where the hell is Akhbar. *Omputeh ni kan kasar sikit bahase die. Dalam melayunye bermaksud Di mane Akhbar? Saya tak nampak ape ape yang menghina Islam di sini ! " Katanye.

Dan aku fikir fikir balik. Ade betulnye ape yang mamat tu cakap.

Tapi aku tak setuju 100 percent la dengan mamat tu. Sebabnye kenape si pembuat lagu tu perlu gune perkataan Assalamualikum dengan Akhbar tu. Ia sedikit menyentuh sensitiviti umat Islam seluruh dunia!

So, as a conclusion. Sebelum memaki hamun, menghentem orang, lebih baik Fikir sejenak. Fikir gune Akal yang di beri oleh Allah !
Daripada memaki hamun, mengeluarkan kata kata kesat, lebih baik doakan si Nicki Minaj tu semoge terbukak pintu hati die. Kan lebih elok. Malah dapat pahala lagi. Kan?

Tapi, aku betul betul SEDIH dengan sikap segelintir rakyat Malaysia yang suke menghentam dan memperbodohkan diri untuk Mempertahankan Islam katenye. Kan banyak lagi cara yang lebih elok? Tak perlu menunjukkan kebodohan sendiri.

Hanya sekadar pandangan. Think before you act !

p/s : Maaf jika aku salah. Betulkan jika aku salah. Aku manusia yang lemah. Dan maaf sebab aku agak Emo. -,-''

Assalamualaikum.

aku MALUU. -,-''


Selama beberapa tahun *saje taknak letak umur lettew aku hidup atas muke bumi ni, ade beberape kes yang membuatkan aku rase macam nak seret jek muke ni kat atas jalan tar. Malu giler beb! Haha.

So, today, I want to share with you some of my embarrassing moment in my life! *Amik kau. Ayat skema aku bagi. Haha. Ohmyenglish! -,-‘’
                                        
Korang judge la ye tahap keMALUan aku selama ini. Hewhew. :))

Satu.
Kejadian ni jadi mase aku pegi satu majlis kawen. Majlis kawen sape tak ingat. Haha. Bile majlis kawen, of course la ramai orang yang datang ye dak? So, time aku dok feeling menjamah nasi minyak free, ade sorang awek ni asyik tengok aku jek. *aku rase die tengok aku la. Sebab aku hensem mase tu. Haha.
And then, die macam cakap something. Aku tak berapa nak faham. Then aku terus bagi isyarat kat die yang aku tak faham. Aku buat isyarat tak dengar. *geleng geleng kepala sambil cakap ‘ huh’ ?
Pastu awek tu bagi isyarat kat aku. Lebih kurang macamni la die nak cakap.

" Saye tak cakap dengan awak, saye cakap dengan orang belakang awak! "

Aku toleh belakang, oh! tidakk. Sekumpulan aweks tengah syok gelak kan aku.
Malu beb! Haha. Padan muke aku. Rase macam nak sorok je muke aku dalam nasi minyak tu. Demmm.


Dua.
Baru beberapa bulan lepas jadi. Aku nak beli beger McD. Aku nak cepat mase tu. So aku tolak la pintu McD tu kuat kuat. Pastu tibe tibe jek ' gedegangg ! '. Pintu tu rupenye pintu tarik. Mane nak perasan tulisan ‘tarik’ tu bile nak cepat. Kuat kot bunyi mase tu. Semua orang dalam McD tu tengok aku. Bengang gile. Rase macam nak tukar selera makan KFC je mase tu. Haha. Tapi aku beli la jugak. Nak cover malu punye pasal.
Sejak kejadian tu aku benci dengan semua pintu ‘tarik’. Benci! Benciiiii !


Tiga.
Ni mase kat sekolah. Aku ade exam mase tu. Tibe tibe perut aku rase tak selesa. Aku pergi toilet. Lepas semua hajat dah ditunaikan *ayat sopan aku masuk la kelas balik. Aku duduk. 
Eh, apesal panas jek kerusi aku ni? 
Rasenye lame jugak aku kat toilet tadi. Budak budak semua dah mule gelak gelak dah.
Laa.. Tenuk betul. Macamane aku boleh salah tempat duduk ni? Oh tidakk! Patut la panas semacam jek. Haishh.
Dan dengan muka takbersalahnye, aku pindah la balik tempat aku. Sambil buat muke serius, aku teruskan jawab exam. Dalam hati..tuhan je tau tahap kebengangan aku mase tu. Argghh !


Empat.
Mase tu aku dengan member member aku makan kat kedai. 
Ade la dalam bebelas orang membe aku mase tu. Aku makan macam biasa.
Tibe tibe, tak tau macam mane air aku boleh tumpah. Prappp. Bersepah air + ais atas meja, kene pulak seluar aku. Habis basah. Pastu member aku semua bersorak. 
Menganjing lagi adelah!! *marah betul aku.
Bukan nye nak tolong ke hape! Dah semua bersorak uuuuhhhhhh, semua orang dalam kedai tu pandang la aku. Berdabel dabel aku punye keMALUan. Rase macam nak jadi Super Saiya macam Goku je mase tu. Tension aku dapat kawan yang suke jadikan aku bahan gelak ni! Demmm. Dah la bengang, diorang tambah lagi aku punye kebengangan. 
Tapi aku buat muke calm and cool jek. Dalam hati, membuak buak PANAS, hangin, malu, bengang je aku mase tu. Rase macam nak flying kick je sorang sorang mase tu. Aku sabar jek. Pastu ade la sorang member pompuan aku ni hulur tisu. Sejuk sikit hati. Haha.
Die heroin aku mase tu. Cehh!


Lima.
Okayy ni last. Aku dah banyak kali kene macam ni.
Mase tu aku jalan jalan kat shopping complex dengan sorang member aku.
Aku ni, kalau bab bab ingat kedai ni, aku memang pro. Haha. So, sebab aku tau semua kedai dalam shopping complex tu, aku la kene jalan kat depan. Jalan punye jalan, sambil sambil tu aku borak borak la dengan member aku kat sebelah. (rasa macam membe aku la, sebab mata tengok depan, tak perasan sangat orang sebelah.)
Eh, apesal die senyap je ni? Makin laju pulak die jalan. *Aku bermonolog sendiri.
Aku toleh belakang, takde pon nampak membe aku tu.
Tanpe berfikir panjang, aku terus tarik bahu die.

" Hoii, apesal kau laju sangat ah Ramli?" *bukan name sebenar.

Die toleh.
Amek kau! Sejak bile muke member aku ni hitam macam Mariah Karey ni?

" Eh eh, sorry bro. Gua silap orang. Sorry eh bro. Lu boleh teruskan perjalanan lu. "

Hahah. Mane aku nak letak muke ni oi. Malu kot. Oh tidakkk!!


Rase malu die still rase kot sampai sekarang ni. *Ni tipu. haha
Tapi lepas kene semua semua tu, aku lebih berhati hati sekarang ni. Tak nak dah pisang berbuah due kali. Tak sanggup den. Haha. Tapi kadang kadang kene jugak la, sebab aku suke sangat bertindak mengikut nafsu bukan ikut pemikiran yang waras. Haha.

Okayy, That's it.
Anda macamane?
Ape kejadian yang sangat meMALUkan dalam diri anda? Haha.

Harap kejadiaan yang sama tak menimpa diri hangpa semua lepas ni. Hewhew.

p/s 1 : Tak penah aku citer kat orang tau kisah PAHIT aku ni. Hangpa semua sangat bertuah. Hewhew.
p/s 2 : Maaf sebab Shout Box aku tu gile. Mogok agaknye. Korang nak shout, shout kuat kuat kat komen okayy. hewhew. :)

Teruskan berpuasa dengan sabar okayy.
Bye. :)
xoxo. *ape maksud menatang ni pon aku taktau. haha


Hantuu.


Terdapat banyak perkara yang aku takut dalam dunia ni. Antaranya ialah.. *Perghh. Ayat macam nak buat karangan UPSR siot. Kau hade? (kak PPP pinjam trademark) -,-‘’

Satu.
Aku takut cakap kat depan orang ramai. Sebab semua orang tengok aku. Haha. Takut ooh. Gigil aku kat depan sorang sorang. Lagi takut bile nak tunggu turn. Haishh. Berderau jantung den.

Dua.
Aku takut dengan bende yang bergerak gerak laju atas jalan. Motor, kereta, lori. Semua lah! Aku tak tau kenape aku takut sangat dengan semua bende tu. Fobia agaknye. Aku bayang kan sesuatu yang buruk akan jadi bile aku naik bende yang laju laju atas jalan raya ni. Motor especially. Dan mule lah mulut terkumat kamit bace ayat ayat alQuran. Dan dan baru nak ingat Tuhan mase tu . Haishh. *Negatifnye aku. -,-‘’

Tiga.
Hantu. Nak cakap aku takut dengan ‘bende’ ni pon tak boleh. Sebab aku tak pasti dengan kewujudannya. Nak kate aku tak takut langsung pon tak boleh jugak sebab kang betul betul muncul depan mata menangis tak berlagu nanti aku. haha. So, aku moderate la. Kadang kadang takut, kadang kadang belagak berani. Hewhew. Tapi aku suke tengok citer hantu. Lagi seram lagi aku suke. Haha.

Cantik hantu ni. hewhew.

Empat.
Aku takut bila jalan sorang sorang waktu malam, sunyi, sepi. Aku bukan takut dengan ‘hantu’ yang aku masih ragu ragu dengan kewujudannya tu, tapi aku takut dengan manusia yang bertopengkan SETAN. Yela, manusia zaman sekarang ni kan macam macam.
Mane lah tau kene samun ke, kene simbah asid ke, kene culik ke *ade ke orang nak culik aku? Even bunuh! Siapa tau? Kan dah banyak kes yang dasyat dasyat la ni. Punce dari siape? Manusia lah! Manusia yang tak berfikir dengan otak! (marah ni!!)

Lima.
Dalam banyak banyak, ni paling aku takut. Takut bile nak tengok result exam. Sebab aku takut failed! Takut duhh.
Esok result exam aku keluar. Dug dab dug dab jantung. Haishh. Harap result aku okayy.  :))

Alright. That’s it.
Teruskan berpuasa. Bye. :))

p/s : Sebenarnye aku nak buat entry pasal result exam jek. Tak tau nak buat tajuk ape. Haha.
p/s2: Doakan aku Berjaya okayy. Hewhew.

Love y’all.

Uji Mata.

Tajuk tak commersial langsung! phuii.

Aku tak tahu kenape semenjak due menjak tige menjak berkecimpung dalam dunie blog ni aku semakin kekurangan idea untuk membuat entry baru. -,-''

Sebab dah takde idea sangat aku buat la entry ni. Aku nak uji ketajaman mate hang semua. Cari kucing dalam gambar gambar di bawah. Maaf kualiti gambar kurang baik. Korang dekatkan muke korang betul betul depan skrin laptop tau! Haha.

Ni bukan prank tekejut tekejut macam si kopi paste tu buat. Haha.

Korang cari la. *maaf kalau ade di antare korang yang dah tau. aku betul betul takde idea oi. -,-''




tekan sini untuk lebih sedap di pandang.





tekan sini untuk lebih sedap di pandang.






tekan sini untuk lebih sedap di pandang.






tekan sini untuk lebih sedap di pandang.




p/s : aku tak reti nak letak jawapan kat sini. nanti aku post kat komen okayy. hewhew.
p/s2 : jangan tension tension kalau tak nampak gambar kuceng tu taw. haha.
p/s3 : korang tolong bagi aku idea sikit nak buat entry ape lepas ni boleh? *boleh eh demand kat orang? macam yeye o je aku kenn. macam la famous sangat cam artis nak demang bagai. hahah.



Haha. Okayy bye. :)

Facebook oh Facebook.

Facebook.
Cakap je pasal facebook. Almost everybody have one!  Kan?
Tak tau la ade di antara korang yang takde Facebook sebab dah deactivate or dah malas nak layan Facebook ni.
Tapi bagi aku facebook memang patut ade.  Sebab Facebook ni quite banyak jugak kelebihannye.
One of them, boleh jumpe balik kawan kita yang dah lame gile lost contact. Agree? Hahaha. :)

Okayy, actually tadi aku ade terbace status sorang budak kat Facebook aku. Die cakap,

"Fakk Facebook's Timeline!" *status ni da di ubahsuai sikit agar nampak manis. haha

Ade jugak yang hantar request untuk delete Timeline kat facebook aku. *siap nak cari geng pulak tu nak terminate timeline ni. haishh~

Tak kurang jugak yang memaki hamun Mark Zukerberg suruh delete Timeline ni! *kau bising2 bukan si Mark Zukerberg tu kesah pon. dussshh! haha.


Okayy, in my opinion, *ceh cakap om puteh. poyo. -,-''
Timeline ni memang Awesome gile. Gile!

Nak tau kenape Awesome? 
Korang tengok la sendiri ke-Awesome-an Facebook Timeline ni. Hewhew. :))



















Awesome tak? *aku ni asyik awesome awesome. lempang kang!
Tapi obviously memang sangat cool la Timeline ni. Kan kan? hehe.
Kadang kadang aku terfikir jugak nak buat macam ni, cume tahap kekretifan aku ni tak setanding mereka. Hewhew.

Okayy. that's all for today. *perkataan yang ditunggu tunggu oleh student dari lecturer dalam kelas. haha
Have a nice Ramadhan. Chill. :)

p/s : entry bukan pasal puasa, sebab dah takde idea nak buat entry ape pasal puasa ni. haha.
p/s2 : maaf sebab isu pasal facebook Timeline ni dah lame, dah berkurun. sekarang baru nak apdett.  *Lantak la. nak apdett jugak. haha.
p/s3 : taktau nak letak ape kat p/s3 ni. haha. *bengong! hewhew.

Love y'all.
Bye. :)






Oi, kau tak PUASA eh?

Pejam celik pejam celik. Eh, dah puasa ke empat dah.*puasa ke lima la. haha.
Cepat gile mase berlalu. Kan kan? *ke aku sorang je yang rasa? Hewhew.
Actually kan, tadi aku terfikir nak buat entry pasal blog blog followers aku yang template die gile awesome. Berbelit ayat. Awesome bloggers' template sudah. Haha.

Sebab aku tengok quite banyak jugak la template korang yang aku rase sangat menarik tertarik kau memang tembam. Haha. Tapi, bile fikir fikir balik macam tak relevant la pulak buat entry tu di bulan puasa ni. Kan kan.

So, aku nak buat entry pasal bulan puasa la. Baru naiss. hewhew. *naiss sangat. -,-''

Korang mesti banyak pengalaman kan mase kecik kecik dulu time bulan puasa kan. Kan kan?
Aku pon ade jugak. Tapi tak tau la pengalaman aku ni best ke tidak. Haha.

Eksited ni nak cerita. Haha.

Dulu kan mase kecik kecik aku selalu ponteng puasa. Dari kecik bawak ke sekolah menengah. Haha.
Tapi yang tak baik nye aku ni, bile aku ponteng puasa, aku BUAT BUAT macam orang puasa. Haha.
Baik kan aku. Hewhew.

Ade satu hari tu aku haus GILE. Memang dah tak boleh handle gile. And aku terus bukak peti ais, amik air bawak masuk toilet, minum. Ni mase kecik la, darjah 4 5 macam tu, tak ingat. *ade minum dalam toilet. ish2. -,-'' Tak patut tak patut.
Pastu bile orang buka, aku pon turut serta berbuka. Buat muka tak bersalah. Hewhew.
Banyak kali jugak la aku buat kerje tak patut tu. Haha.
Tapi sekarang dah insaf. Taubat2. Hehe.

Mase dalam darjah 6 camtu, ade sorang pakcik ni. Die cakap kat aku kalau aku puasa penuh die nak bagi hadiah. Tak tau la hadiah ape.
Aku punye la berkerah keringat, tahan segala hasutan SETAN, sanggup puasa penuh untuk dapat kan reward dari pakcik tu.
Bile time raye, aku jumpe pakcik tu. Pastu die buat buat lupe. Panas gile aku ngan pakcik tu.
Sakit gile hati aku mase tu. Rase nak bagi flying kick pon ade. Haha. Nasib baik aku ni calm and cool orangnye. Hewhew.
Aku belajar dua perkara masa tu.
Satu, bersabar untuk puasa penuh.
Dua, puasa kerana Allah. Untuk dapat reward dari Allah, bukan nak dapat reward dari manusia yang sering MUNGKIR JANJI. *marah ni!!

Haha.
And then dulu aku suke main police and thief. Tau tak game ni? *apo kaitan nyo police and thief dengan puasa.
Eh eh. sabar la. Nak habaq la ni.
Aku suke main police and thief mase orang dok sibuk solat terawih. Orang sibuk solat, aku and the geng sibuk main police and thief kat belakang surau.
Belakang surau aku ni agak thriller jugak la tempat die. Hutan.
Banyak jugak la kejadian yang berlaku.
Ade yang jumpe ini la, itu la. Tapi aku buat buat rilek jek. Aku kan hero. Haha.
Sebab bulan puasa kan semua bende tu kene ikat. So, aku berani la. Kalau bulan lain tu, mintak maaf la. Haha. Tak berani den. Hewhew.

Eh, aku rase macam dah panjang je entry ni. Korang larat tak nak bace ni. Hewhew.

Ni ade lagi satu. Last.
Dulu mase bile tak ingat. Sekolah rendah kot.
Satu family tak bangun sahur.
Then pagi tu aku bangun dengan selamber badak nye aku bukak peti ais. Minum. Gulp gulp gulp. Buat macam takde ape ape yang berlaku.
Then, mak aku nampak.
" Oi, kau tak puasa eh? "


"Eh, puasa ke mak?"


Gile aku tak ingat. Betul betul tak ingat!

And aku terus sambung minum. *alang alang dah TERminum, minum terus. Hewhew.

So, That's my pengalaman.
Anda macamane?
Ape pengalaman anda?



p/s1 : Selamat berpuasa. Teruskan bersabar untuk berpuasa. Kuatkan iman. Banyak kan ibadah.
Semoga ramadhan ini dapat memberi banyak manfaat kepada kita InsyaAllah.
p/s2 : Jangan tiru adegan di atas. Bahaya. Hewhew.
p/s3 : Maaf, tiada gambar untuk entry ni. Haha.

Bye. :)









Korang memang Awesome !

Assalamualaikum.

Fuhh. Sudah sekian lamenye aku tak UPDATE belog ni.
Dah bersawang bersemut aku tengok. Haishh. -,-''
Busy sikit lately. Busy sebab solat terawih. Haha. *Ni tipu. -,-''

Takdelah. Puasa kan. So, kemalasan dan kepenatan untuk menaip ni agak tinggi. Haha. *poyo nye. dushh!
Btw, Selamat Berpuasa semua. *Sorry sebab tak jenguk belog korang lately. Hewhew.

Okayy. Tadi bile aku tengok kat dashboard,
Dengan secara tak sengajanye. Aku tertengok yang followers aku dah 100.
I repeat, 100. *eleh, seratus pon nak kecoh.


Name die Khairul Anas. Ni link die. Pergi la terjah belog Awesome die. Hewhew. :))


Yeah! Aku nak gelak guling guling sekarang ni. *hoi. orang lain followers da beribu, kau baru seratus la. -,-''
Ah, tak kesah. Yang penting 100. Haha.
I mean like WTFish.
I can't believe it. *Awat hang ni teruja sangat. rilek la oi. -,-''

Okayy. Aku rase aku dah over excited ni.

Haha. That's it.
Selamat berpuasa.

p/s : Abaikan pengunaan bahasa kasar dan kesalah tatabahasa di atas. Hewhew. :))

Bye. :))

I'm FAILED !

Assalamualaikum. *first time entry bagi salam. tak baik nye aku. -,-''

Okayy. Agak lame rasenye aku tak update.
Quite busy actually. *busy mende, tido je kat rumah tu. haha.
Busy la tu. Makan, tidur. Makan, tidur.
Nanti puase dah tak boleh makan banyak2 dah. Hehe.


Lately, ramai jugak yang update pasal dapat further study.
UiTM la, UTM la, USIM la. Dan banyak lagi la. U yang tak penah dengar pon ade jugak.
CONGRATS untuk korang semua. Belajar rajin rajin. Jangan suke ponteng. Assignment buat on time. Jangan tangguh kerja. *Ceh aku cakap ni macam aku bagus sangat kan. Haha.
Takde la. Sebab aku selalu buat bende bende tu semua, so korang jangan la ikut jejak langkah aku yang sangat tak produktif tu okayy. Hewhew.


Okayy, since semua dah cerita pengalaman dapat tawaran belajar. Aku pon nak cerita lah aku punye pengalaman dulu.
Dulu la. Mase lepas SPM. Tahun 2008. *Cer kire bape umur aku sekarang. haha. Dah tua nye aku. -,-''


Dulu, mase aku cek result UPU kat laman sesawang.
Aku begitu sedih dan frust menonggeng, sebab aku TAK DAPAT !
I repeat, aku TAK DAPAT. *amik kau siap caps lock  dengan bold lagi.


Ni melampau ni. Takde la sampai nak 'die' bagai. Haha.


Korang tau betape kecewa nya aku mase tu.
Betape sangat tertekannya aku? Frust.
Makan tak lalu.
Tidur tak lena.
Mandi tak basah. *ayat standart bile frust bercinte. -,-''

Tapi aku cekal kan hati. Berdoa. Tawakkal.
And finally aku dapat.
Yes. Dapat.
TAPI...

Nasib tak menyebelahi aku.
Kos yang aku dapat tu aku tak minat. *Tak minat asal pilih kos tu?
Kos last choice aku actually.
Aku pilih sebab nak penuh kan ruang kosong jek mase tu. Ade 8 pilihan kenape die pilih yang last?
Kenape tak pilih yang ke 2, ke 3 dan seterusnye.
Kenape pilih yang pilihan ke 8? Kenape? KENAPAAAA?
Argghhhh!!!

At last, aku tak amik tawaran tu.
Sedih.
Hati semakin sayu, pilu.
Frust lagi sekali.

And then, nak di jadi kan cerita, satu hari tu
Aku pegi jalan jalan dekat town.
Dan secara unintentionally, aku TERpegi satu pameran IPT.

Pendekkan cerita, aku dapat masuk kolej.
Kolej bersekutu. Aku dapat kos UiTM.
Dalam hati, kolej pon kolej la. Janji kos tu aku suke ! Hewhew.

Dan mase nak daftar tu, aku tengok kolej tu macam BUKAN kolej.
I mean like WTFish kolej ni.
Die punye paras rupe, ade macam RUMAH KEBAJIKAN.
Bangunan usang. Student pon tak ramai. Tak happenin' langsung!

Aku terus takde mood nak belajar kat situ.
Kaki ni ringan je nak balik rumah. -,-''

Tapi aku cekal kan hati. Aku terima seadanya.
Mungkin dah rezeki aku tertulis belajar kat situ.

Aku belajar banyak bende kat situ.
Banyak halangan, dugaan belajar kat situ.
And finally,
Aku GRAD dengan jaya nye. Woot woot. :))


Yess!

So, moral of the story.
Tak kisah la kat mane pon kita belajar,
Seburuk mane pon tempat tu,
Betapa ceruk nye tempat tu,
Kalau nawaitu kita nak belajar, and kita belajar betul betul,
InsyaAllah kita akan berjaya. :))

Good luck untuk korang semua. You guys memang AWESOME! *tibatiba?

p/s1 : Korang nak tau kos ape yang aku pilih no 8 tu? Diploma Pendidikan Islam.*Tak baik nye aku tak amik kos tu -,-''. Kalau tak aku dah jadi ustaz kan sekarang. Hewhew.
Tapi, kalau kita tak suke sesuatu perkara tu, kita tak akan bersungguh sungguh buat. And akan berakhir dengan sesuatu yang tak begitu baik. Kan?

p/s2 : Tajuk kali nia de kene mengene dengan entry. Hihi
p/s3 : maaf sebab p/s1 panjang. Hahaha. *tak penah penah org buat p/s bebanyak ni.

Okayy bye. Love y'all. :))







Kawan yang tak kenang BUDI !

Entry ni di buat dengan keadaan kelam kabut.
Hari yang menjengkelkan. *menjengkelkan? ayat aku. fuhh.
Cuace mendung.
Hati panas. Kecewa.
Otak lembab.
Mata ngantuk.
Perut lapar.
Line lembab. *macam tenuk
Hanphone takde kredit! *tibetibe. haha


Ok. Aku tipu jek semua tu.
Hati aku dah sebenarnye sangat berbunga bunga, keBESTan sebab dah nak balik rumah.
Yahoo !
Google.
Hahaha.
Gile happy. 2 Bulan cuti wo.
Hewhew. ^__^

Okayy. Itu je nak cakap. Hewhew. :))


p/s : Maybe aku kurang sikit apdett belog ni sebab line takde kat rumah.
p/s2: Kalau mamak bukak, aku online kat situ. Nanti aku apedett la eh. hehe.
p/s3: Korang jangan rindu kat aku pulak nanti. Haha. *rindu ke?
p/s4: Selamat berpuasa.
p/s5: Tajuk tu memang takde kene mengene dengan entry pon. Hahahaha. :D

Bye. :)) Love ya!


Wordless Wednesday : Stickers MacBook yang COOL giler.




















































p/s : mr. kopi pasta aku dah terikut hang buat entry macam ni. hewhew. :))



Last payper, Last payper, Last payper !

Sila bace tajuk entry tu seperti intonasi JOHAN mase 'Lawak Ker Der' okayy. Hewhew.

Yes. Memang aku sangat gembira sebab tinggal last paper jek lagi.
Tak sabar rase nye nak bermaharajalela kat rumah.
Harhar. (Gelak kejam)

2 bulan ooh cuti semester. Sape yang tak gumbira? Haha. (Ketawa kecil)

-Ape yang kau selalu buat bile cuti cuti sem macam ni kat rumah? *korang buat buat la tanye aku eh. hewhew.

Makan, Tidur.
Memang aku suke sangat habis kan beras kat rumah aku.
Dan bile kenyang, hati senang. Mata makin tak boleh handle. Hewhew.
Nanti mula lah si ibu bersuara lantang ;

"Hoi Lee! kau tu takde kerje lain ker? Asyik makan tidur makan tidur jek ! Kau tolong aku masak kat dapur tu lagi bagus la! " 
Bentak si ibu kepada anak die yang malas gile (aku lettew). -,-''

Dan si anak pon menjawab sambil buat muke seposen cenggini -,-''
''Alaaaa.. Adik kan ade, suruh la die tolong. Orang baru nak merasai keNIKMATan betcuti ni mak. Hewhew"



Gambar sekadar untuk mengisi tempat kosong. Hewhew. :))




Takde la.
Kadang kadang aku masuk la jugak dapur tu. Tolong mak aku masak. Kesian die.
Bagus kan aku? Hewhew. (Gelak mintak kaki) -,-''
Selalu la jugak aku tolong potong potong bawang, potong sayur, potong ini potong itu.. Ah, potong semua la yang boleh potong kat dapur tu senang cerita. Haha.

Kadang kadang kalau aku bosan aku masak*ceyyt saje nak cakap die pandai masak lettew. 
Hahaha. Poyo gile! Setakat pandai masak Sadin nak kecoh.
Aku pandai masak la actually. See the leg la. *ape kene mengene kaki dengan pandai masak? -,-''
Boleh la sikit sikit. ^_^ *kau ingat comel la buat muke cenggitu?

Kalau perut dah lapar, semua pelusuk dapur tu aku bongkar. Cari makanan. Hahah.
Bile dah tak jumpe, baru la aku mula mengasah bakat untuk menjadi  seorang Master Chef.
Dalam hati berkata, "Ade bakat rupenye aku ni. Ngeee. :))"

Kan selalu aku tolong mak aku masak, so aku adopt la sikit sikit skill mak aku masak.
Hahah. Tiba tiba aku bermonolog dalaman. (Bertuah sape jadi bini aku. Kihkih) *perasan nye kau!! dushhh !!


Kadang kadang kalau aku bosan duduk kat rumah, aku keluar.
Cari kawan kawan.
Lepaking. Buang mase. (Tak sesuai untuk di contohi. Hewhew)
Kitorang lepak lepak main Gitar jek.
Lepak minum.
Lepak kat surau.
Lepak tengok boboiboy same same. *ini tipu. hahah.

Dan masa itu sentiasa berputar.
Tanpa henti.
Bile dah naik semester baru, baru lah aku rase sebuah penyesalan.
Baru lah nak mengeluh, "cepatnye cuti. Aduhh! -,-''
Padan muke aku.
So, I don't  banana fruit two times. Huh? *pisang berbuah due kali.
Cuti ni aku nak gunakan dengan penuh berhemah.
Penuh dengan perkara perkara yang berfaedah. Hewhew.

Okayy. That's it. Itu jek nak cakap.
Semakin kekeringan idea untuk menaip naip.
Aku ni selalu lari dari tajuk kan? Asal tak buat tajuk, Perkara yang di laku kan semasa cuti semester.
oh! please. *macam tajuk karangan UPSR. hewhew.

Dah la malas nak taip lagi. Penat.
Salam.

Bye. :))



Wordless. (Tanpa Kata)

Aku tengok ramai yang buat entry wordless.
Kan?
So, ini entry wordless aku.

-Hari ni hari sabtu la !

Takpe, selalu korang buat entry Wordless-Wednesday kan?
Aku nak buat Wordless-Saturday. Boleh? Hewhew.

-Tadi hang kata Wordless. Yang hang dok bebel kat atas tu mende?

Oh. Itu monolog dalaman. (cakap dalam hati) Takpe.
 Hewhew.


Jangan tengok berapa jauh lagi kita akan pergi, tengok berapa jauh yang kita telah pergi.
Mungkin kita dah nak capai ape yang kita impikan. Who knows?
So don't give up yo !

That's it !
Bye. :)

BINATANG KAU ! (bhg. 2)

Tajuk entry agak buas sekali lagi.
Saje je buat tajuk entry buas buas biar korang tertarik sikit nak bace. *tertarik ker? -,-''

Okayy. Just nak cakap pasal BINATANG yang aku agak fobia. *fobia? aku geli actually.  Hewhew.
Aku ni memang sensitif sikit bile binatang kecik kecik (serangga) bergerak gerak kat badan aku. Especially kat bahagian kaki. *Semua bahagian la senang cerita. Hewhew. (Gelak gedik)

Aku fobia dengan BINATANG tu semua sebab aku dah banyak kali experience kene geget *saje nak eja macamni. hewhew  and kene sengat dengan BINATANG kecik kecik tu yang aku tak tau dari mane asal usul die.
Kalau die sengat je takpe. Ni die sengat dan lari ! *macam orang langgar lari. Tension gile aku.
Aku jumpe die, aku bunuh die hidup hidup. *memang la, takkan bunuh mati mati kot. -,-''

So, nak di jadikan cerita. Ape ape bende yang aku rase agak aneh di bahagian kaki, aku akan melenting. *macam orang terkejut beruk! hehe.
Biase nye yang buat ni LIPAS! Bile masuk kereta jek, lipas ni selalu berlegar legar kat kaki.
WTFish punye lipas! Tak pasal pasal aku kene gelak dengan member aku tau! Dussshh.

Okayy, di sebabkan aku tak tau binatang yang selalu geget aku tu, so aku terus syak yang semua tu di
lakukan oleh KAU cik LIPAS !


Die suke buat muke tak bersalah. Lempang kang!
(terase geli bile tengok gambar lipas lipas ni kat Google tadi. Ewww)





Kalau la lipas lipas kat Malaysia macamni, aku rase dah lame aku pengsan kot. -,-''


Aku benci kau LIPAS !
Aku kalau jalan jalan waktu malam di kaki kaki deretan kedai, bile nampak je lipas lipas ni berkeliaran, aku selalu pijak pijak die.
Krack krack krack. Keluar la cecair berwarne hijau dari perut lipas tu.
Padan muke kau.
Puas hati aku ! Harhar. (gelak kejam!)

p/s : Kalau korang nampak bintang tu berlegar legar di persekitaran rumah korang, tolong pijakkan bagi pihak aku! Terima kasih.

Bye. :))

New look. Yeay !

Tadi aku usha usha awesome template kat google. Tibe tibe aku jumpe template ni.
Dalam banyak banyak template, ni yang aku rase paling awesome.
So aku amik la.

TAPI..
Aku tak tau nak edit, scynchonizekan die, cantik kan lagi belog aku ni.
Nak tambah ini, tambah tu. Aku tengok belog korang elok jek. Belog aku ni bile nak jadi macam belog korang? Hewhew
Bile la aku nak pandai macam korang semua ni eh?
(Rase seperti diri ini kurang pandai. Hewhew)



Saye budak baru belajar. Kalau salah tolong tunjukkan.
(Baru nak berjinak jinak dalam bidang pemBELOGan ni.) Hewhew.


Okayy. tu je nak cakap.

p/s : maaf kalau ade buat salah kat korang semua.

-raye lame lagi la!

(ni maaf sempena nisfu syaaban laa. korang bace yasin tak tadi? aku.. hehehe. bace sekali jek. hewhew. aku ni memang liat sikit ! ape nak jadi. ishish. -,-'')

Bye. :))