Islam ke?

Aku kalau bab bab bagi pendapat tentang berfesyen memang feveret.

So nak di jadikan cerita, member aku nak pi beli kasut.

Jadi aku sebagai kawan yang prihatin, aku suggestkan la kasut kasut yang sesuai kat dia.

And then, bila aku masuk satu kedai dekat Jusco semalam. Ada la satu kasut yang memang perghh. Sangat teliti pembuatannya. Selesa. Jenama pun ok. Harga pun cun.


Gambar hanya sekadar hiasan. (Padahal memang kasut ni pun. Haha


Masa kitorang tengah belek belek kasut tu, minah kedai tu datang pastu cakap,
 " Islam ke? "

Aku yang tengah pegang kasut tu agak kehairanan?
I mean like, what? Kenapa tanya macamtu?

Then aku nampak satu sign board sebelah kasut tu ada tulis.
"Pig Skin"

Omg! Omg! Omg!
Aku terus campak kasut tu.
Blah.

Habis kena samak guna air tanah 7 kali, air mutlak sekali.
Keypad lock !

So, hati hati lah memilih kasut. Kasut yang cantik, jangan di sangka takde kulit babi.
Ok bye.



p.s : Macam mana aku tak boleh perasan menatang tu? Demm. -_-''





13 comments:

  1. Replies
    1. LOL. tangan ko sudah ternodai! insafff la. tetiba. LOL. kulit babi sng jer nk cam...klu ada patern 3 titik, tu kulit babi la..

      Delete
    2. Oh macam tu eh? Tapi aku da samak da. So, dah suci balik tangan aku ni. Awkwkwk. :D

      Delete
    3. mmg mata si kamal bertaraf mikroskop, kopi.. huhu.. apakah ang masih suci kamal? oh, ternoda tanpa sedar sungguh tragis..

      Delete
  2. apa nama kedai? femes ke tak? mujur gak aku tak berkenan kasut camtu.. tak boleh pakai stoking.. cukuplah bagiku sekadar sneaker denim cap converse..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh. Kita geng converse! Tak yah la tau jenama apa. Just hati2 bila memilih kasut. Heheh. Btw, da samak. So da suci la. heheh

      Delete
  3. kulit babi memang mahal ke??? untungla...hahha

    ReplyDelete
  4. gambar dekat atas tu ke rupa dia ?
    tak elok pun ehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taste perempuan kan lain? Bagi lelaki semua heels tak cantik. Boleh cenggitu? Eheh. :D

      Delete
  5. banyak kasut yang dibuat drpd kulit babi sekarang ni kan.
    tp kesian kasut tu kena campak. kan.. haha. em. hahah

    ReplyDelete
  6. haha haha
    lepas ni kena berhato-hati masa nak pegang kasut
    tak boleh pegang sembarangan :3

    ReplyDelete
  7. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  8. weyyh, apa cer blog ko ni. terabai mcm tu. berhabuk dowhh

    ReplyDelete